ua en ru

Савченко можуть випустити по амністії, - Лавров

Савченко можуть випустити по амністії, - Лавров Фото: міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров

Лавров розповів про умови звільнення Савченко

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не виключив звільнення української льотчиці і нардепа Надії Савченко по амністії, передбаченої мінськими домовленостями. Про це глава російського зовнішньополітичного відомства заявив в інтерв'ю трьом російським радіостанціям.

"Вона (Савченко, - ред.) - не заручник, вона заарештована за підозрою в злочинах. Тут може йти мова про застосування іншої частини мінських угод, де йдеться про амністію всіх причетних до подій на південному сході", - заявив Лавров. При цьому він уточнив - "щоб амністувати людини, потрібно спочатку довести до суду".

"Якщо суд вирішить, що вона невинна, то тоді взагалі ніяких питань не виникає. Якщо суд вирішує, що вона винна, то тоді вона, напевно, буде підпадати під амністію", - підкреслив глава МЗС РФ.

При цьому він не уточнив, на якому етапі Савченко може опинитися на території України і претендувати на амністію як учасник бойових дій на Донбасі.

Зазначимо, що сьогодні Верховна Рада звернулася до Президента Росії Володимира Путіна з закликом звільнити Надію Савченко, яку в Росії звинувачують у причетності до вбивства двох журналістів.

У російському СІЗО Савченко перебуває з літа минулого року, напередодні термін арешту був продовжений до 13 травня. Очікується, що 24 квітня їй висунуть звинувачення у перетині кордону з РФ.