ua en ru

САП повідомила про підозру заступнику голови Держархіву

САП повідомила про підозру заступнику голови Держархіву Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Заступника голови Держархіву викрили на одержанні 10 тис. доларів хабара

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру заступнику голови Державної архівної служби, викритого на одержанні 10 тис. доларів хабара. Про це повідомляє прес-служба САП.

Як зазначається, посадовець отримав хабар за обіцянку посприяти у працевлаштуванні до Фонду державного майна, скориставшись своїми зв’язками у держустанові.

"Заступника голови Укрдержархіву затримано "на гарячому", одразу після одержання ним другої частини обумовлених коштів, а саме 4,8 тис. доларів. Чиновнику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди)", - йдеться у повідомленні.

У САП повідомили, що заступник голови Укрдержархіву також вказав недостовірну інформацію в декларації.

"Посадовець у 2016 році не задекларував дохід від продажу квартири у м. Києві за 1,240 млн гривень, а також видаток за купівлю іншої квартири у сумі 1,1 млн гривень. Крім того, чиновник не відобразив правочин дарування квартири на суму 3,3 млн гривень, що розташована у центрі столиці", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора детективи Національного антикорупційного бюро спільно з працівниками Служби безпеки України затримали на отриманні хабара заступника голови Державної архівної служби.

Зазначимо, що вчора суд виправдав виправдав мера Одеси Геннадія Труханова у справі про зловживання при купівлі будівлі заводу "Краян". НАБУ і САП уже пообіцяли апеляцію.