ua en ru

Заступника голови Укрдержархіву затримали на отриманні хабара

Заступника голови Укрдержархіву затримали на отриманні хабара Ілюстративне фото (nabu.gov.ua)

Вирішується питання про повідомлення йому про підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спільно з працівниками Служби безпеки України (СБУ) затримали на отриманні хабара заступника голови Державної архівної служби. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресс-службу НАБУ.

Як повідомляється, чиновник в обмін на 10 тис. доларів неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи у Фонд державного майна України. Згодом сторони домовилися про зменшення вартості "послуги" - до 9,8 тис. доларів. Гроші були передані двома траншами. При отриманні другого - в розмірі 4,8 тис. доларів затримали чиновника.

"Зараз заступника голови Укрдержархіву затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру", - йдеться в повідомленні.

Детективи НАБУ здійснюють слідчі дії під процесуальним керівництвом прокурорів САП. Зараз вживаються заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин скоєння злочину та ймовірно причетних до нього осіб.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що слідчі ДБР завершили досудове розслідування відносно начальника сектору реагування патрульної поліції Кременецького відділу поліції Тернопільської області підозрою в отриманні хабара у розмірі 5 тис. гривень.

Крім того, в Одесі на хабарі затримали керівника військкомату. Правоохоронці встановили, що чиновник зміг налагодити механізм отримання хабарів від призовників за видачу військового квитка про непридатність до проходження служби нібито за станом здоров'я.