ua en ru

САП оскаржуватиме в суді догану, винесену щодо прокурора по "справі Мартиненка"

САП оскаржуватиме в суді догану, винесену щодо прокурора по "справі Мартиненка" Фото: Микола Мартиненко (УНІАН)

Адвокати Мартиненка надали комісії "факти, які свідчать про особисту неприязнь" прокурора до екс-нардепа

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) оскаржуватиме в суді догану, винесену Кваліфікаційною-дисциплінарною комісією прокурорів щодо прокурора Андрія Перова, який веде справу екс-депутата Миколи Мартиненка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби САП у Facebook.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважає процес, який відбувається навколо прокурора четвертого відділу САП ГПУ Перова А.В. спробою усунення прокурора від справи через його професійну діяльність та принципову позицію у кримінальному провадженні за підозрою Мартиненка М.В. САП стурбована дисциплінарним провадженням щодо прокурора, рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів буде оскаржено в суді", - йдеться у повідомленні.

У САП також ставлять під сумнів прозорість проведення дисциплінарного провадження щодо прокурора та неупередженість осіб, які брали участь у прийнятті кінцевого рішення.

"Обґрунтування рішення положеннями п. 5 ч. 1 ст. 43 Закону України "Про прокуратуру", який передбачає як підставу притягнення виключно поведінку, що викликає сумніви у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності складно співставити із залишенням зали судових засідань прокурором під час зачитування судового рішення", - йдеться у повідомленні.

САП стурбована дисциплінарним провадженням щодо прокурора, рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів буде...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 29 березень 2018 р.

"Я маю намір оскаржити це рішення. Це все може призвести до стягнення. Адвокати хочуть спробувати мене відсторонити від справи Мартиненка. Там можуть бути різні моменти. Вони не хочуть, щоб я брав участь у цій справі. Вони створили підставу для звернення до суду для мого відведення від справи", - повідомив прокурор САП Андрій Перов у коментарі РБК-Україна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів 29 березня наклала дисциплінарне стягнення у вигляді догани на прокурора САП Андрія Перова, який веде "справу Мартиненка". Як заявляв адвокат Мартиненка, захист екс-депутата надав комісії прокурорів "факти, які свідчать про нездатність прокурора САП Перова об'єктивно виконувати свої обов'язки, особисту неприязнь до Мартиненка, порушення ним прокурорської етики". У свою чергу комісія одноголосно визнала обґрунтованими факти заангажованості прокурора.