ua en ru

САП оскаржить відмову у звільненні Труханова від посади

САП оскаржить відмову у звільненні Труханова від посади Фото: Геннадій Труханов (рбк-україна, віталій нОСАЧ)

Сьогодні суд Києва відхилив клопотання САП про відсторонення Труханова від посади мера Одеси

В Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) мають намір подати апеляцію на відмову в задоволенні клопотання про відсторонення від посади мера Одеси Геннадія Труханова. Про це після засідання Солом'янського суду розповів прокурор Віталій Кравець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Рішення проміжне.. Труханов користується презумпцією невинності. Ми вважаємо, що у нас були достатні підстави наполягати, щоб його відсторонили від посади. Швидше за все ми проапеллюэмо це рішення, щоб шальки терезів Феміди схилились на бік обвинувачення. Ми бачили ризики підробки речових документів у разі його (Труханова, - ред .) не відсторонення від посади. Ми бачили ризики його впливу на свідків", - повідомив прокурор.

Разом з тим сам Труханов у залі суду заявив про намір допомагати розслідуванню.

"Я думаю, що я повинен працювати і повинен залишатися на посаді, на яку мене вибрали одесити. У той же час досудове розслідування триває. Я буду допомагати розслідуванню", - повідомив Труханов.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва відхилив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення Геннадія Труханова від посади мера Одеси.