ua en ru

САП направила до суду обвинувачення щодо двох прокурорів Донецької області та адвоката

САП направила до суду обвинувачення щодо двох прокурорів Донецької області та адвоката Фото: суд (tomenko.ua)

Обвинувальний акт стосується 10 тис. доларів хабара

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) України направила до суду обвинувальний акт щодо двох начальників відділу прокуратури Донецької області та адвоката. Про це повідомила прес-служба САП у Facebook.

САП скерувала обвинувачення до Жовтневого районного суду Маріуполя 10 жовтня.

"За версією слідства, у березні 2017 року начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Донецької області за пособництва начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції вказаної прокуратури та місцевого адвоката отримав неправомірну вигоду в сумі 10 тис. доларів США за повернення арештованого у кримінальному провадженні майна (4,8 мільйонів російських рублів)", - повідомили в САП.

Начальнику відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Донецької області інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

У свою чергу, начальнику відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції вказаної прокуратури та адвокату інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (пособництво у отриманні неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт щодо двох начальників відділу прокурат...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 23 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт стосовно 3 членів групи, яка обкрадала квартири посадовців.