ua en ru

САП направила до суду справу щодо розкрадання землі в Києві

САП направила до суду справу щодо розкрадання землі в Києві Фото: САП (facebook.com-sap.gov.ua)

До розкрадання землі в Києві причетний депутат Київради

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду справу щодо розкрадання землі в Києві. Про це йдеться у повідомленні прес-служби САП у Facebook.

"САП затверджено обвинувальний акт та направлено до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення депутата та колишнього секретаря постійної комісії з питань земельних відносин Київської міської ради та його спільника", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чиновник на підставі підроблених документів заволодів земельною ділянкою у Києві, де згодом було розпочато будівництво багатоквартирного будинку.

Крім того, повідомляється, що для маскування незаконного заволодіння земельною ділянкою чиновник вніс прав на неї до статутного капіталу господарського товариства, яке формально було продано забудовнику, але фактично залишилось під управлінням депутата.

Також зазначається, що у декларацію за 2016 рік депутат вказав неправдиві відомості щодо одержання позики від родича на 4,1 млн гривень.

"Депутат Київради обвинувачується у підробленні та використанні підроблених документів, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, декларуванні недостовірної інформації, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 3, 4 ст. 358, ст. 366-1 КК України", - йдеться у повідомленні.

У ході розслідування на земельну ділянку було накладено арешт, будівництво зупинено. Суд обрав депутату та його співучаснику запобіжні заходи у вигляді застави.

Справу про розкрадання землі в Києві скеровано до суду САП затверджено обвинувальний акт та направлено до...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 16 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вищий господарський суд України залишив у силі рішення про повернення територіальній громаді Києва земель вартістю майже 270 млн гривень.