ua en ru

Санкції та зброя. Резніков розповів, що могло попередити війну РФ проти України

Санкції та зброя. Резніков розповів, що могло попередити війну РФ проти України Фото: глава Міноборони Олексій Резніков (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що повномасштабний наступ Росії в Україну західні країни могли б попередити. Якби ввели проти країни-агресора превентивні санкції та надали Києву достатньо необхідної зброї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Резнікова в статті для видання The Wall Street Journal.

Він нагадав, що у 2014 році Росія напала на Україну, і світ вирішив не втручатися, а тепер "російські бомби стирають наші міста із землі, і світ не зміг їх зупинити".

"Все це можна було попередити. Якби Захід ввів проти Росії превентивні санкції та надав Києву достатню кількість оборонних озброєнь, насамперед систем ППО та ПРО, сьогодні були б живі десятки тисяч українців", - зазначив міністр.

Резніков зазначив, що реакція країн Заходу на російське вторгнення в Україну була надто повільною.

"Як сказав президент Володимир Зеленський, глобальна відповідь на кризу такого роду має бути негайною, протягом 24 годин, а не через тижні чи місяці", - додав міністр.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що пріоритетним для України в постачанні військової допомоги є важке озброєння і його країні поки не вистачає.

Також президент України заявив, що чекає швидкої допомоги від західних партнерів з поставками озброєнь. Оскільки попереду вирішальна битва за Донбас.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.