ua en ru

Пріоритет - важка зброя. І її Україні поки замало, - Зеленський

Пріоритет - важка зброя. І її Україні поки замало, - Зеленський Фото: президент України Володимир Зеленський (president gov ua)

Президент Володимир Зеленський заявив, що пріоритетним для України в постачанні військової допомоги є важке озброєння. Оскільки його країні поки не вистачає.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його брифінг за підсумками зустрічі з прем'єрами Іспанії Педро Санчесом і Данії Метте Фредеріксен.

"Поки що ми підіймаємо питання: Чим захищати наше населення? Населення об'єдналося - це не мало. Але зараз цього вже замало, щоб протистояти такій великій армії. Що стосується техніки, то це багатотисячна армія. Там тисячі танків, тисячі броньованої техніки, артилерії, ракет. Зараз ми всі стоїмо. Це живий паркан. Але ми дуже хочемо, щоб це не був живий паркан з наших воїнів, яких у нас не так багато, але вони всі герої. Ми хочемо, щоб була важка зброя, а її недостатньо... Є пріоритети. І поки що їх замало. Техніки не вистачає, говорю вам відверто", - зазначив Зеленський.

Зазначимо, також президент України заявив, що чекає швидкої допомоги від західних партнерів з поставками озброєнь. оскільки попереду вирішальна битва за Донбас.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Федеральне міністерство оборони Німеччини за наполяганням канцелярії виключило все важке озброєння зі списку військових поставок для України. Незважаючи на те, що приватні компанії готові поставити запитувану техніку в короткій і середньостроковій перспективі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.