ua en ru

Санкції Євросоюзу проти РФ можуть ввести 15 жовтня

Санкції Євросоюзу проти РФ можуть ввести 15 жовтня Ілюстративне фото (twitter.com/SputnikNewsKGZ)

Санкції можуть ввести завтра через передбачуваного застосування хімічної зброї в Британії

Нові санкцій Європейського союзу проти Російської Федерації (РФ) можуть ввести 15 жовтня. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ (МЗС) Великобританії, передає РБК-Україна з посиланням на DW.

Наголошується, що нові санкції ЄС пов'язані із застосуванням хімічної зброї у британському Солсбері, а також в Сирії. Затвердити введення санкцій має Рада ЄС. Документ може бути підписаний на зустрічі глав МЗС країн Євросоюзу 15 жовтня в Люксембурзі.

В пакеті санкцій передбачається обмеженняи в'їзду в Євросоюз і замороження європейських рахунків керівників розвідувальних служб Росії і їх найближчих соратників.

Нові санкції були запропоновані Великобританією і Францією після хімічних атак в Сирії і отруєння екс-агента ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері. При цьому нові санкції можуть торкнутися не тільки РФ.

"Йдеться не тільки про Росію і Солсбері, санкції будуть спрямовані проти використання хімічної зброї в усьому світі", - заявили в МЗС Великобританії.

Нагадаємо, Великобританія пообіцяла дотримуватися економічних санкцій ЄС після того, як покине блок 29 березня 2019 року, навіть якщо не домовиться про умови Brexit.