ua en ru

Санкції ЄС проти РФ будуть в силі до виконання мінських угод, - Меркель

Санкції ЄС проти РФ будуть в силі до виконання мінських угод, - Меркель Фото: Ангела Меркель (president.gov.ua)

Меркель зазначила, що зустрічі "нормандської четвірки" по Україні не принесли великого прогресу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що антиросійські санкції ЄС будуть залишатися в силі, поки не буде прогресу в реалізації Мінських угод про перемир'я на сході України. Про це повідомляє BNS.

Як сказала Меркель у Вільнюсі, поки мінські домовленості не будуть виконані або не буде прогресу у їх реалізації, скасування санкцій розглядатися не буде. Вона зазначила, що зустрічі "нормандської четвірки" по Україні не принесли великого прогресу, проте мета відновлення миру і територіальної цілісності України зберігається.

Нагадаємо, санкції ЄС проти Росії завтра, 15 вересня, вступлять в силу.

Додамо, 13 вересня 2018 року Рада ЄС оголосив, що продовжив обмежувальні заходи через дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності України на подальші шість місяців.

Санкції стосуються 155 фізичних осіб та 44 організації. Індивідуальні санкції передбачають заморожування активів фізичних та юридичних осіб в Європейському союзі і заборону на поїздки в країни ЄС.

У свою чергу російські компанії можуть оскаржити рішення суду ЄС про санкції протягом 2 місяців.

"По суті, суд встановив, що Рада ЄС достатньо обґрунтував оскаржувані правові акти. Проголошена мета оскаржених актів полягає в тому, щоб підвищити ціну за дії Росії, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, а також підтримати мирне врегулювання кризи", - йдеться в повідомленні суду.