ua en ru

Санітарний стан камери СІЗО, де утримується Тимошенко, відповідає правилам санітарії, - Державна пенітенціарна служба

Санітарний стан камери Київського слідчого ізолятора, де утримується екс-прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко, відповідає правилам санітарії та гігієни. Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба України.
Згідно повідомленню, належний санстан камер цієї установи забезпечується шляхом проведення дезінфекції (обробка санобладнання), дезінсекції (боротьба з комахами) та дератизації (боротьба з гризунами). Дезінфекція проводиться штатними дезінфекторами Київського СІЗО щотижня (згідно затвердженого графіку). Дезінсекція та дератизація в цій установі проводиться фахівцями Шевченківської районної санітарно-епідеміологічної станції м. Києва на договорній основі. Дезинфікуючі засоби, що використовуються, мають відповідні сертифікати та дозволені до використання експертами МОЗ України.
Санітарний стан приміщень камер для тримання слідчо-заарештованих жінок в Київському СІЗО, в тому числі де утримується Тимошенко, санітарною комісією установи визнано задовільним. Стіни та стеля камер будь-яким засобом для дезінсекції та дератизації протягом кількох останніх років не оброблялись у зв'язку з відсутністю такої потреби. Скарг від ув'язнених чи звернень до медико-санітарної частини установи з приводу отруєння хімпрепаратами не фіксувалось.
Санітарний стан житлових і підсобних приміщень Київського СІЗО перебуває під постійним контролем керівництва установи, районної СЕС а також Державної пенітенціарної служби України і управління ДПтСУ в м. Києві та Київській області.