ua en ru

Samsung у жовтні представить смартфон з гнучким екраном

Вже в жовтні цього року південнокорейська Samsung планує офіційно представити смартфон із зігнутим екраном.

Вже в жовтні цього року південнокорейська Samsung планує офіційно представити смартфон із зігнутим екраном. Про це повідомляє "Росія 24".

Варто зазначити, що ще в минулому році розмови про такий пристрій з'являлися в мережі, а заводила їх сама Samsung, обіцяючи ось-ось показати новинку. Проте завдання, судячи з усього, виявилося трохи більш трудомістким, ніж розраховували представники південнокорейського вендора, тому реліз до цих пір так і не відбувся.

Проте сьогодні зігнуті OLED- і РК-дисплеї вже використовуються у великоформатній електроніці, а саме в 55-дюймових телевізорах Samsung, Sony і LG. Але технологія все ще дуже дорога для сегменту смартфонів. Виробники працюють над її здешевленням а такоже і над вирішенням низки технічних проблем, наприклад проблеми тепловиділення.

За даними аналітичної компанії IHS, світовий ринок гнучких OLED-дисплеїв виросте в 2014 році в 4,3 разу до 94,8 млн дол. Аналітики відзначають, що гнучкі екрани поки все одно використовуватимуться зі скляними підкладками. Розробка гнучких підкладок ведеться, але поки не існує технології, яку можна застосовувати в промислових масштабах.

Нагадаємо також, що глава мобільного підрозділу в південнокорейській Samsung Джей Кей Шин в середині місяця також повідомив місцевим ЗМІ про те, що компанія планує реалізувати підтримку 64-бітових програм в наступних поколіннях своїх смартфонів.

З технічної точки зору це означає те, що з появою 64-бітності в смартфонах Samsung компанія дістане можливість оснащувати їх оперативною пам'яттю обсягом більше 4 Гб. 32-розрядні системи і додатки просто не здатні "прочитати" більший обсяг.

Samsung у жовтні представить смартфон з гнучким екраном

В цілому це веде до приросту продуктивності смартфону, можливості якого можна буде значно розширити. Зокрема, мова може йти про запуск на наступних поколіннях мобільних пристроїв Samsung більш ресурсоємних додатків, зокрема ігрових програм нового покоління, що відрізняються деталізованою графікою.