ua en ru

Samsung і Google представили новий смартфон Galaxy Nexus

Компанії Samsung і Google представили смартфон Galaxy Nexus, що працює на останній версії операційної системи (ОС) Android. Нова версія OC від Google, названа Ice Cream Sandwich, об'єднає в одному пристрої функції смартфона і планшетного комп'ютера, привертаючи тим самим як користувачів, так і розробників програм.
Розробники Galaxy Nexus обіцяють, що новий смартфон матиме доступ до більш ніж 300 тис. програм та ігор. При цьому користувачі продукції Apple на даний момент можуть за наявності бажання завантажити більше 425 тис. програм. У продаж новий гаджет надійде вже в листопаді, підсиливши конкурентну боротьбу між Samsung і Apple.
Презентація Galaxy Nexus планувалася тижнем раніше, проте була перенесена на пізніший термін на знак пошани до екс-голови і засновника Apple Стіва Джобса, який помер 5 жовтня.
Новий Galaxy Nexus на платформі Android 4.0 Ice Cream Sandwich має 4,65-дюймовий AMOLED-екран. Смартфон працює на двоядерному процесорі частотою 1,2 ГГц. Він оснащений 5-мегапіксельною камерою з можливістю зйомки 1080p відео і новою програмою "Контакти" з інтеграцією в соціальну мережу Google+.
Цікаво, що Galaxy Nexus уміє саморазблоковуватися, розпізнає обличчя користувача. Він також оснащений Android Beam - програмою, що здійснює передачу даних по NFC-протоколу на сумісні з Android пристрої: гаджети потрібно просто піднести близько один до одного.