ua en ru

Самооборона Майдану готується до силового розгону 12-13 липня

12-13 липня на Майдані очікують силових дій з боку МВС і СБУ. Про це заявили представники самооборони Майдану і закликали побратимів на фронті про підтримку та захист.

"Останній місяць у нас кожен день проводяться провокації з боку силовиків. Пропонують купити зброю, підсилають п'яних провокаторів з наркотиками. Ми всі ці випадки докладно документуємо, провокаторів затримуємо і передаємо в міліцію. І нічого не відбувається, слідство не ведеться, всіх відпускають. Більш того, Ярема (генеральний прокурор України, - Ред.) оголосив, що всі ці випадки здійснили ми. Нещодавно ми затримали двох нетверезих міліціонерів, які пропонували купити зброю. Вони написали визнання", - повідомив сотник Спартак Добровольський.

Представники Майдану вважають, що подія, яка мала місце в ніч з 6 на 7 липня, була спробою розгону Майдану, організованою представниками Кличка і Яреми, зокрема Палатного. "Нападники повинні були втягнути охорону Майдану в силове протистояння, яке дало б можливість міліції знести намети", - зазначили представники самооборони Майдану.

"Прийшли на нашій крові до влади і намагаються узурпувати Майдан. "Самооборона Майдану" - це не особистий бренд Парубія і Турчинова, це ми! Ми тут вже півроку заради змін, заради майбутнього! А тепер нас називають злочинцями. Велика частина з нас нещодавно повернулася з фронту на південному сході. Тепер ми злочинці? Так хто нами керує? Хто сидить на Банковій, в Раді і РНБО? Сепаратисти?", - прокоментував ситуацію Добровольський.

"Ми розуміємо, що Майдан не може існувати постійно в такій формі. Ми розуміємо, що його потрібно трансформувати, ми готові до цього. Ми відкриті до діалогу, але нас не чують. З нами не хочуть розмовляти. Ми питаємо і вимагаємо звіту у влади. Замість відповідей нас називають злочинцями і хочуть розігнати. Ну спробуйте. Ми готові до конструктивного діалогу, але на силу відповімо силою", - повідомив координатор Майдану Тарас Сеньків.

За неофіційними підрахунками, на Майдані постійно знаходиться від півтора до чотирьох тисяч озброєних людей. Ведеться активна підготовка до штурму.

Самооборона Майдану готується до силового розгону 12-13 липня

Спартак Добровольский

Самооборона Майдану готується до силового розгону 12-13 липня

Тарас Сеньків