ua en ru

На саміті ЄС не змогли домовитися про захист клімату

На саміті ЄС не змогли домовитися про захист клімату Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Європейські лідери обмежилися лише загальними заявами

Лідери країн Європейського союзу під час саміту Європейської ради в Брюсселі не змогли домовитися про створення до 2050 року умов для захисту клімату. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Як повідомляється, представники 28 країн-учасниць Євросоюзу не змогли досягнути згоди щодо політики захисту клімату через заперечення лідерів східноєвропейських країн.

Зазначається, що європейські лідери обмежилися загальною декларацією, в якій лише підтвердили свою принципову прихильність створенню умов, що виключають негативний вплив на клімат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на саміті Європейської ради 20 червня лідерам Євросоюзу не вдалося обрати нового главу Європейської комісії. Нікому з кандидатів не вдалося набрати більшість голосів. Наступна зустріч Європейської ради відбудеться 30 червня.

Пізніше, головний претендент на посаду президента Єврокомісії, представник Європейської народної партії Манфред Вебер оголосив про свій вихід з президентських перегонів. Вебера вважали основним претендентом на посаду, але за результатами голосування він не набрав достатньої підтримки.

Як писало РБК-Україна, газета Financial Times повідомила, що пов'язані з Російською Федерацією зловмисники намагалися втрутитися в хід виборів у Європейський парламент, які відбулися в травні 2019 року.