ua en ru

На саміті ЄС не змогли обрати голову Єврокомісії

На саміті ЄС не змогли обрати голову Єврокомісії Фото: Дональд Туск (twitter/Reuters)

За словами Туска, жоден з кандидатів не отримав більшості голосів

На саміті Європейської ради 20 червня лідерам Євросоюзу не вдалося обрати нового главу Європейської комісії. Як інформує РБК-Україна, про це йдеться в заявлении голови Євроради Дональда Туска.

За його словами, нікому з кандидатів не вдалося набрати більшість голосів. Наступна зустріч Європейської ради відбудеться 30 червня.

"А поки я продовжу консультації, в тому числі з Європейським парламентом", - сказав Туск.

Як відзначає агентство Reuters, президент Франції Емманюель Макрон виступав проти кандидатури Манфреда Вебера, заступника голови німецької партії "Християнсько-соціальний союз". При цьому Вебер отримав підтримку канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Нагадаємо, раніше газета Financial Times повідомила, що пов'язані з Російською Федерацією зловмисники намагалися втрутитися в хід виборів у Європейський парламент, які відбулися в травні 2019 року. В ході виборів були зроблені широкомасштабні спроби ввести виборців в оману і знизити явку.

Додамо, в Європарламенті оголосили остаточний розклад сил на найближчі 5 років в результаті виборів, які відбулися 26 травня. З 751 місця в Європарламенті найбільша кількість, 178 місць, отримала Європейська народна партія, на другому місці - Прогресивний альянс соціалістів і демократів - 152 місця, на третьому - Альянс лібералів і демократів для Європи зі 108 мандатами.