ua en ru

Головний претендент на посаду глави Єврокомісії вибув з гонки

Головний претендент на посаду глави Єврокомісії вибув з гонки Фото: Манфред Вебер (Reuters)

Вебер був головним претендентом на посаду президента Єврокомісії

Представник Європейської народної партії Манфред Вебер вибув з перегонів після того як не зміг отримати достатньої підтримки на виборах президента Єврокомісії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на euractiv.com.

Як повідомляється, Вебер вважався головним претендентом на посаду очільника Єврокомісії. Однак під час голосування він та ще двоє провідних кандидатів не змогли отримати достатньої підтримки європейських лідерів.

Зазначається, що разом з Вебером необхідної кількості голосів не змогли набрати кандидат від соціал-демократів, перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс та кандидатка від лібералів Маргарете Вестагер, яка зараз займає посаду єврокомісара з питань конкуренції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на саміті Європейської ради 20 червня європейській лідери не змогли обрати нового главу Єврокомісії. За словами Дональда Туска, жоден з кандидатів не зміг набрати більшість голосів. Наступна зустріч Європейської ради відбудеться 30 червня.

Як писало РБК-Україна, газета Financial Times повідомила, що пов'язані з Російською Федерацією зловмисники намагалися втрутитися в хід виборів у Європейський парламент, які відбулися в травні 2019 року. В ході виборів були зроблені широкомасштабні спроби ввести виборців в оману і знизити явку.