ua en ru

Саміт "Східного партнерства" в Ризі пройде 21-22 травня

Саміт "Східного партнерства" в Ризі пройде 21-22 травня Джерело фото:Reuters

Саміт "Східного партнерства" відбудеться 21-22 травня в Ризі (Латвія). Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі журналістам, підбиваючи підсумки свого візиту до Латвії 9-10 січня, передає "Новини-Грузія".

"У нас є повна підтримка від уряду Латвії. Ми повинні досягти конкретних результатів до саміту (Східного партнерства"). Не хочу створювати попередні очікування в суспільстві, але ми зробимо все, що буде залежати від нас. Решта буде залежати від загальної кон'юнктури та чинного на той час положення відносин між Грузією і Євросоюзом", - заявив Гарібашвілі.

Грузинська сторона сподівається, що на саміті "Східного партнерства" буде прийнято рішення про безвізовий режим Грузії з Євросоюзом. У поточному році Латвія обрана країною-головою Ради Євросоюзу.

Зазначимо, раніше очікувалося, що Ризький саміт пройде в листопаді 2015 р.

Нагадаємо, напередодні глава МЗС Латвії Едгарс Ринкевичс закликав створити "дорожню карту" інтеграції України в ЄС на саміті в Ризі. У той же час в українському МЗС сподіваються досягти на саміті конкретних рішень щодо імплементації УА України з ЄС.