ua en ru

Саміт Україна-ЄС відбудеться вкінці січня-на початку лютого

Саміт Україна-ЄС відбудеться вкінці січня-на початку лютого наступного року, передає "5 канал".

Нагадаємо, 27 вересня ц.р. представництво ЄС в Україні на своїй сторінці у Twitter повідомило, що дата проведення наступного саміту Україна-ЄС пов'язана з очікуваннями результатів майбутніх парламентських виборів в Україні, тому найімовірніше він відбудеться на початку 2013 року. "Ми очікуємо результатів виборів і формування нового уряду, щоб розпочати підготовку наступного саміту Україна-ЄС. У зв'язку з цим найімовірніше саміт буде проведено на початку 2013 року", - заявили в Європейській комісії.

17 вересня ц.р. єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" заявив, що рішення про проведення саміту Україна - ЄС буде прийнято на вищому рівні.

В свою чергу, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в кулуарах 9-ї щорічної Ялтинської зустрічі YES повідомив, що саміт Україна-ЄС заплановано провести до кінця 2012 року.

Відзначимо, раніше колишній глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра висловив сумнів, що запланований саміт Україна-ЄС відбудеться восени ц.р.

Читайте також: Для проведення саміту Україна-ЄС немає ніяких нових умов, - ЄС