ua en ru

Саміт Україна-ЄС намагається зірвати опозиція, - Коновалюк

Опозиція розгорнула інформаційну компанію, цілю якої є дискредитувати керівництво країни і зірвати проведення саміту Україна-ЄС. Про це в ході прес-конференції заявив народний депутат України Валерій Коновалюк.

"На відміну від більшості представників нинішньої опозиції, я багато сил і енергії витратив для того, щоб Україну наближалася до ЄС. Я особисто голосував за європейський вибір України. Внесені мною законопроекти, що стосуються спрощення візового режиму, розглянуті парламентом. Тому доводиться зараз шкодувати про те, що вся виконана країною робота деякими представниками опозиції, сьогодні перетворюється на фарс ", - заявив Коновалюк.
За словами Коновалюка, за останні два роки українській владі вдалося істотно просунутися в питаннях європейської інтеграції. Цей, раніше задекларований Віктором Януковичем зовнішньополітичний курс, є пріоритетом політики керівництва України. Як підсумок цієї величезної роботи, складних переговорів - 19 грудня має відбутися саміт Україна-ЄС, на якому всі очікують підписання угоди про асоціацію з ЄС, про створення зони вільної торгівлі та запровадження безвізового режиму.
Разом з тим, деякими деструктивними силами в країні розгорнуто інформаційну кампанію, метою якої є поставити під сумнів європейський курс країни та дискредитувати керівництво Україну.
"Вчора я реально оцінив, як можуть маніпулювати словами, спотворюючи інформацію і переслідувати певні цілі. Була розгорнута надзвичайна за своїм цинізмом інформаційна кампанія, що нібито мало не влада вже змінює свій зовнішньополітичний вектор, який був закріплений в законі про основи внутрішньої і зовнішньої політики . На жаль, деякі опозиціонери роблять спроби зірвати саміт Україна-ЄС, і відбувається - частина кампанії, яка веде до нестабільності і деструктивним подіям в Україні, особливо напередодні парламентських виборів. Мені відомо, що вже розроблені сценарії, коли під виглядом провладних партій готуються акції протесту з залученням екстремістських організацій проти підписання договору про асоціацію з ЄС. Їх назви будуть придумувати по ходу підготовки до цих акцій. Їх мета - нібито продемонструвати небажання людей підтримувати європейський курс керівництва країни. Планується, що проводитися вони будуть біля Представництва Європейського Союзу в Україну, посольств окремих Європейських країн ", - заявив Валерій Коновалюк.
На його думку, за роки правління країною минулого командою була дискредитована основна мета і прагнення українців стати частиною європейської сім'ї. Деякі політикани робили на цій європейській темі свій піар, не розуміючи наслідків. Народу обіцяли, що Україна буде в ЄС ще в 2008 році. На ділі ж - це виявився не більш ніж популізм і голослівні заяви, тому що реальних кроків фактично не робилося. Не було виконано жодного пункту програми зближення з Європою.
"Хочу офіційно заявити, що головними винуватцями, тими, хто поховав наші європейські надії - це як раз Ющенко і Тимошенко. І їхнє оточення, яке всі п'ять років витратив на безплідну внутрішню політичну боротьбу і доведення країни до важких соціально-економічних потрясінь", -сказав нардеп.
За словами Валерія Коновалюка, сьогодні обставини складаються таким чином, що слабку Україна в Європі ніхто не чекає, і стати повноцінним членом ЄС в найближчі роки не вдасться. Саме тому "Європу" необхідно будувати в Україну і розуміти, що програма реформ повинна прямо залежати від європейської перспективи. Для цього, необхідно мобілізувати всі зусилля, щоб, не втрачаючи часу, реалізовувати планомірне виконання тих вимог, від яких залежить майбутнє членство України в ЄС. У першу чергу, це стосується розвитку національної економіки і поліпшення життя українців. Такі можливості дасть ратифікація підписаного Договору про ЗВТ з країнами СНД.
"Саме тому необхідно розглядати договір про зону вільної торгівлі з СНД, підписаний 18 жовтня, як колосальний успіх для України, для нашої національної економіки, для стимулювання зростання ВВП, який виросте в середньому на 3% в рік, а це додаткові більше 40 млрд. гривень доходів до бюджету. Це той шлях, який сьогодні дозволить забезпечити нормальні умови для розвитку національної економіки, соціальних стандартів, поліпшення якості життя в країні. Без цього в ЄС нас не чекають ", - сказав Валерій Коновалюк.
На його думку, ЗВТ з СНД будується на вимогах Світової організації торгівлі організацій, абсолют не суперечить євроінтеграційному курсу України. Крім цього, договір дозволить подолати багато негативні явища в країні.