ua en ru

Саміт Україна-ЄС: Порошенко відкрив засідання

Саміт Україна-ЄС: Порошенко відкрив засідання Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко назвав саміт Україна-ЄС самітом "асоціації та безвізу"

Президент України Петро Порошенко відкрив засідання саміту Україна-ЄС. Про це йдеться у повідомленні глави держави у Facebook.

"Щиро радий вітати наших європейських друзів в Києві на Дев’ятнадцятому саміті Україна - Європейський Союз - Саміті асоціації та безвізу. Сьогодні ми відкриваємо нову сторінку нашої спільної історії успіху!", - написав він.

Щиро радий вітати вітати наших європейських друзів в Києві на Дев’ятнадцятому саміті Україна – Європейський Союз – Саміті асоціації та безвізу Сьогодні ми відкриваємо нову сторінку нашої спільної історії успіху!

Опубліковано Петром Порошенком 13 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ході саміту Україна-ЄС прем'єр України Володимир Гройсман запропонував почати переговори про нову програму співпраці з Європейським Союзом. Гройсман підкреслив, що Україна вітає завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС і проводить реформи у надскладних умовах гібридної війни. Від зазначив, що зараз Кабінет міністрів працює над створенням інноваційного інструменту моніторингу імплементації Угоди про асоціацію, так званого Пульсу угоди, який буде введено з вересня 2017 року, і розраховує на відповідну підтримку ЄС у цьому напрямку.