ua en ru

Саміт Україна-ЄС: Гройсман пропонує почати переговори про нову програму співпраці

Саміт Україна-ЄС: Гройсман пропонує почати переговори про нову програму співпраці Фото: Туск, Гройсман та Юнкер на саміті Україна-ЄС (kmu.gov.ua)

Прем'єр пообіцяв на саміті Україна-ЄС виконувати зобов'язання в рамках програми

У ході саміту Україна-ЄС прем'єр України Володимир Гройсман запропонував почати переговори про нову програму співпраці з Європейським Союзом. Про це повідомляє прес-служба Кабміну за результатами переговорів з президентом Європейської ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером.

"Україна буде виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках розпочатої в 2015 році програми реформ та у відповідності з Угодою про асоціацію з ЄС, і пропонує Євросоюзу обговорити нову програму підтримки нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, Гройсман підкреслив, що Україна вітає завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС і проводить реформи у надскладних умовах гібридної війни.

Від зазначив, що зараз Кабінет міністрів працює над створенням інноваційного інструменту моніторингу імплементації Угоди про асоціацію, так званого Пульсу угоди, який буде введено з вересня 2017 року, і розраховує на відповідну підтримку ЄС у цьому напрямку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках саміту Україна-ЄС, Володимир Гройсман зустрівся сьогодні, 13 липня 2017 року в Києві з президентом Європейської Ради і президентом Європейської комісії.