ua en ru

Саміт Україна-ЄС: онлайн-трансляція

Саміт Україна-ЄС: онлайн-трансляція Фото: саміт Україна-ЄС (ngu.gov.ua)

Саміт Україна-ЄС у цьому році проходить у Києві

Саміт Україна-ЄС проходить у Києві з 12 по 13 липня. Це вже 19-а щорічна зустріч між лідерами України та Євросоюзу, яка проходить в такому форматі. РБК-Україна стежить за ходом саміту і розповідає про основні його події.

Саміт Україна-ЄС

Відомо, що на порядку денному саміту - завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і недавнє набуття чинності безвізового режиму з Євросоюзом для громадян України. Сторону ЄС на саміті представляють президент Європейської Ради Дональд Туск і президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер. Україну представляє президент Петро Порошенко. У саміті беруть участь Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки, віце-президент Європейської Комісії Федеріка Могеріні, віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс і єврокомісари Йоханнес Хан і Сесілія Мальмстрем.

Серед тем саміту також зазначено питання конфлікту на Донбасі, регіональні питання і питання зовнішньої політики. Зокрема - відносини з Росією, енергетична безпека. Окрема тема для обговорення - підготовка саміту Східного партнерства, який запланований у Брюсселі в листопаді 2017 року.

"Цей саміт надасть можливість учасникам підтвердити тісне партнерство між ЄС та Україною, а також обговорити прогрес українських реформ та їх підтримку з боку ЄС", - повідомили про подію в представництві Європейського союзу в Україні.

altaltaltaltaltaltaltaltalt

Фото: Саміт Україна-ЄС (прес-служба президента)

АП назвали основні теми саміту Україна-ЄС

Заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв напередодні саміту Україна-ЄС озвучив головні теми зустрічі.

"Якщо коротко, то це буде саміт асоціації і саміт" безвізу". Буде дуже широкий порядок денний", - заявив Єлісєєв.

В ході саміту буде обговорюватися, зокрема, ситуація з безпекою на кордоні з Придністров'ям. Єлісєєв додав, що Україна має намір показати своїм європейським партнерам, чого вона досягла за останні три роки на шляху реформування державного устрою.

Програма Саміту Україна-ЄС

  • 10.45 - Прибуття делегації ЄС в Адміністрацію президента
  • 11.00 - Пленарне засідання 19-го саміту ЄС-Україна
  • 12.30 - Спільна прес-конференція (президенти Туск, Юнкер і Порошенко)
  • 13.00 - Робочий обід