ua en ru

Саміт G20 в Китаї: підсумки 4 вересня

Саміт G20 в Китаї: підсумки 4 вересня Фото: Саміт G20 в Китаї

Лідери 19 країн-членів та Євросоюзу беруть участь в саміті

Саміт G20 в Ханчжоу (Китай) стартував у неділю, 4 вересня. Тема зустрічі лідерів держав-членів зыучит як: "Будівництво інноваційної, здоровою, взаємопов'язаної та інклюзивної світової економіки". РБК-Україна зібрало підсумки першого дня зустрічі.

Саміт G20 в Китаї почався з дипломатичного скандалу: Обамі не подали трап до передньої двері літака

Так, офіційна частина форуму розпочалася з дипломатичного скандалу. Китайські організатори не подали трап до передньої двері літака президента США Барака Обами, який прибув на саміт G20. Глава Америки був змушений вийти через запасний двері.

Барак Обама і Тереза Мей на саміті G20 не потиснули руку Путіну

Як повідомив російський журналіст Дмитро Смирнов у своєму Twitter, президент США Барак Обама не потиснув руку президенту РФ Володимиру Путіну під час зустрічі на саміті G20 в Китаї.

"Обаму і Путіна на фотографуванні розвели по різні сторони від Сі: руки один одному вони поки не потиснули", – написав Смирнов.

Пізніше стало відомо про те, що новопризначений прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії Тереза Мей також не подала руку президенту Росії.

Російські ЗМІ почали правити новини про Путіна з саміту G20

Російське інформагентство ТАСС початок підправляти і коригувати новини про президента РФ з саміту G20. ЗМІ виправляло невдало расставленые акценти попередніх повідомлень російського лідера.

Австралія і Великобританія заявили про намір укласти угоду про ЗВТ

Австралія і Великобританія в ході саміту G20 у Китаї оголосили про намір укласти угоду про зону вільної торгівлі, яка набуде чинності після виходу Британії з ЄС.

"Ми ставимося до цієї ідеї з ентузіазмом", - прокоментував прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл угоду про ЗВТ з Британією.

Меркель і Путін на саміті G20 в Китаї обговорили Україну

Президент РФ Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели зустріч на полях саміту G20 в Китаї. На зустрічі вони обговорили ситуацію в Україні і сирійський конфлікт.

Російський президент також підкреслив, що "реально протистояти загрозам тероризму можна, лише об'єднавши зусилля всіх зацікавлених держав".

Президент Франції анонсував зустріч "нормандської четвірки" найближчим часом

Президент Франції Франсуа Олланд анонсував зустріч "нормандської четвірки" в найближчі тижні. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Ми домовилися організувати в найближчі тижні саміт між Німеччиною, Францією, Росією і Україною", - написав він.

Dimanche, lors de la première séance plénière du sommet du G20, je suis intervenu pour souligner les incertitudes très...

Опубліковано François Hollande 4 вересня 2016 р.

Зазначимо, що головними завданнями форуму G20 є координація політики між членами G20 з метою досягнення глобальної економічної стабільності та сталого зростання; просування фінансового регулювання, яке б знижувало ризики і запобігало майбутні фінансові кризи; створення нової міжнародної фінансової архітектури.