ua en ru

У Самарі здійснив вимушену посадку Як-42 із пасажирами

У Самарі здійснив вимушену посадку Як-42 із пасажирами Фото: літак Як-42 компанії "КрасАвіа"

На літаку виникли технічні несправності

Літак Як-42 авіакомпанії "КрасАвіа" з 78 пасажирами і 9 членами екіпажу на борту вранці в неділю, 27 березня, здійснив вимушену посадку в Самарському міжнародному аеропорту Курумоч (РФ). Про це повідомила старший помічник Приволзького транспортного прокурора Майя Іванова, передає РБК.

Вона зазначила, що в результаті інциденту ніхто не постраждав. Іванова розповіла, що літак виконував чартерний рейс для вахтовиків із Самари в Новий Уренгой.

"У зв'язку з технічними проблемами було вирішено повернутися в аеропорт вильоту. Після відпрацювання палива літак благополучно здійснив посадку", - сказала представник транспортної прокуратури.

Причина несправності встановлюється. Куйбишевська транспортна прокуратура почала перевірку за цим інцидентом.

В аеропорту Куромоч працюють представники транспортної прокуратури, які поряд із проведенням перевірки також контролюють надання авіаперевізником пасажирам рейсу готельних послуг та гарячого харчування.

Нагадаємо, у ніч із 18 на 19 березня у Ростові-на-Дону розбився "Боїнг", заходячи на посадку з другого разу. Під час аварії на борту перебувало 62 людини - 55 пасажирів і семеро членів екіпажу. Ніхто не вижив. На борту було 8 громадян України. Серед загиблих українців - одна дитина.