ua en ru

Саакашвілі має намір відновлювати українське громадянство

Саакашвілі має намір відновлювати українське громадянство Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Саакашвілі також заявив, що повернеться в Україну, але до цього буде знаходитися в Європі

Михайло Саакашвілі (лідер "Руху нових сил") має намір відновлювати українське громадянство. Про це він заявив в ході прес-конференції у Варшаві (Польща).

"Спроба позбутися від мене як від українського політика приречена. Я буду відновлювати своє українське громадянство", - заявив він.

Крім того, Саакашвілі заявив, що президент України Петро Порошенко боїться його найбільше.

"Прибравши мене з України Порошенко розраховує, що він позбувся політичного опонента, якого більше всього боїться. Факту того, що він мене боїться мені досить. Він позбавив громадянства, сфальсифікував справу, вигнав з країни. Він мене дуже боїться, тому що мене не можна купити. Боїться тому, що я з ними не домовляюся", - заявив він.

Саакашвілі також заявив, що повернеться в Україну, але до цього буде знаходитися в Європі.

"Я хочу сказати, шию українському олігархату ми скрутимо. Я буду також ефективний в Європі в найближчі тижні, як був б в Україні. Тут я на волі. Вільний Саакашвілі для вас більш небезпечний, ніж був в Україні, коли мене переслідували. Я впевнений ми організуємо масові протестні рухи і мирно відсунемо олігархів від влади. Я знайду момент, коли фізично приєднаєтися до нього на території України", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Саакашвілі заявляв, що хоче, щоб його судили в Україні.

Вчора у другій половині дня Саакашвілі затримали у Києві та відвезли у невідомому напрямку. Адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, у відповідь на такі дії, подав до поліції заяву про викрадення політика. Соратники Саакашвілі, у свою чергу, направилися до аеропортів "Жуляни" та "Бориспіль" з вимогою звільнити Саакашвілі. Пізніше стало відомо, що Саакашвілі видворили до Польщі - країни, з якої політик в останній раз приїхав до України. Спочатку про це заявив соратник Саакашвілі Давид Сакварелідзе, потім інформацію підтвердили і польські прикордонники. Наразі Саакашвілі знаходиться у Варшаві, де сьогодні і було організовано його зустріч із пресою.

Як заявив політик, він перебуватиме найближчим часом у Європі і за нагоди повернеться до України.