ua en ru

С.Закревський очолив раду директорів компанії "Ельдорадо".

Власник збанкрутілої мережі "Домотехніка" Сергій Закревський тепер працюватиме в другій за величиною мережі побутової техніки і електроніки "Ельдорадо", повідомляє "Комерсант-Україна". На закритій нараді керівництва Держмитниці України з представниками торгових мереж С.Закревський був представлений як голова ради директорів мережі "Ельдорадо" в Україні. Співвласник групи "Ельдорадо" Ігор Яковлєв уточнив, що С.Закревський був запрошений на посаду голови ради директорів із стратегічного розвитку. "До цього такої посади в компанії не було", - додав І.Яковлєв. У українському представництві "Ельдорадо" уточнили, що менеджер працює в компанії з 8 грудня. "На даний момент він виступає в ролі консультанта. Згодом до його завдань входитиме збереження частки при ринку, що падає, оптимізація витрат, а також створення п'ятирічного стратегічного плану розвитку мережі", - пояснили в компанії.

Найбільша в Росії мережа "Ельдорадо" відкрила перший магазин в Україні в 1999 р. На сьогодні мережа нараховує 86 торгових об'єктів (з них 5 - франчайзингових) середньою площею 0,8-1,2 тис. кв. м в 35 містах України. Посідає друге місце серед мереж за кількістю магазинів, поступаючись "Фокстроту".
До недавнього часу С.Закревський був співвласником однієї з найбільших в Україні мереж з продажу побутової техніки і електроніки "Домотехника". У 2008 р. чистий дохід компанії склав 808,646 млн грн. Але наприкінці весни поточного року за позовом одного з кредиторів мережі Господарський суд Києва порушив справу про банкрутство компанії.
До кінця I кварталу зобов'язання "Домотехникі" складали близько 479 млн грн, з них 371,5 млн грн - банківські кредити. Після цього стало відомо, що компанія припиняє свою діяльність, а права оренди на 18 об'єктів перейшли до компанії "Ельдорадо". "На даний момент процедура банкрутства ще триває, основне питання по заборгованості перед кредиторами практично вирішене", - уточнив С.Закревський.