ua en ru

С.Тігіпко заявив, що готовий розглянути "питання прем'єрства".

Сергій Тігіпко заявив, що готовий розглянути "питання прем'єрства", якщо новий президент "вибачиться за популізм", однак не уточнив з ким саме з кандидатів він готовий співпрацювати. Про це він заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі.

"Я хотів би сказати, що питання прем'єрства я не відкидаю. Якщо приходить новий президент і скаже: Шановні, вибори пройшли, багато було сказано, вибачаюсь за цей популізм, країні потрібні зміни, не боюся не популярних кроків, - готовий їх робити як прем'єр, скажімо", - сказав він.

"Тому що ось з 97-го року, як я тільки прийшов до Кабінету міністрів, я завжди чую: "Чому ми не можемо робити цих змін?" І завжди є пояснення. Політичне пояснення. Політична доцільність нам завжди відкладала ці зміни, тому що чергові вибори, вибори, вибори... І так Україна недореформованою й залишається. Для мене суперважливе завдання, найголовніше - модернізація України. Оце для мене найцікавіше. Якщо це буде - все міняється...", - заявив С. Тігіпко.

С. Тігіпко підтвердив, що зустрічався з Юлією Тимошенко і Віктором Януковичем і відмовив їм у співпраці. "Це було їх прохання, і ми зустрілись, переговорили і, безумовно, я сказав "ні", тому що є декілька причин. Перша: за мене голосував все ж таки достатньо розумний електорат. Подивимося, він буде один з самих молодих. У всіх, за кого голосували, багато було державних службовців, бізнесменів і т.д. Ці люди самі можуть розібратися, що до чого. При цьому може це і не найголовніше. Я міг би когось підтримати, було б кого і що підтримувати. А от зараз, якщо послухати Януковича і Тимошенко, там - чистий популізм...", - сказав він.