ua en ru

С.Куніцин ввів в Севастополі режим надзвичайної ситуації.

Голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин ввів в Севастополі режим надзвичайної ситуації. Про це повідомляє прес-служба міськдержадміністрації.

У наказі, зокрема, підкреслюється, що станом на 24 березня 2010 р. в Севастополі склалася критична ситуація в забезпеченні нормальних умов життєдіяльності населення і підприємств міста. Причина - катастрофічний брак коштів для розрахунків за спожиті енергоносії (електроенергію, природний газ, мазут, вугілля, воду) підприємствами ЖКГ.
Зокрема, з другої декади березня відключені від подачі електроенергії об'єкти першої черги КП "Севмісьководоканал".
"Невчасні і неповні розрахунки населення міста і підприємств за надані послуги з подачі питної води, тепла і гарячої води і невідшкодування витрат підприємств відповідно до собівартості послуг привели до створення умов для виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру з повною зупинкою функціонування систем централізованого забезпечення життєдіяльності міста", - йдеться в указі.
Згідно наказу, в місті "до нормалізації ситуації в роботі комунальних служб і підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста і інших населених пунктів, ввести економічно обґрунтовані тарифи на послуги із забезпечення населення міста питною водою, теплом, гарячою водою і послуги за змістом житлового фонду міста".
У наказі говориться, що він буде скасований, якщо міськрада надасть в повному обсязі дотації комунальним підприємствам міста по відшкодуванню собівартості реальних витрат і тарифами, встановленими міськрадою в 2006 р.
Нагадаємо, у вересні 2009 р. С.Куніцин також оголошував про введення надзвичайного стану на території міста через катастрофічну ситуації у сфері житлово-комунального господарства.