ua en ru

С.Бубка вважає, що результат виступу українських спортсменів на Олімпійських іграх був прогнозованим.

Голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка вважає, що результат виступу українських спортсменів на Олімпійських іграх був прогнозованим. Таку заяву він зробив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

Він нагадав, що ще через початком Олімпійських ігор у Ванкувері, він наголошував на тому, що і одна медаль для України буде дуже гарним результатом. «Звісно нас турбує виступ українців. Ми потрапили в число 16 кращих команд, а наш найвищий результат на змаганнях - це 5 місце Андрія Дериземлі. Ми розуміємо, що через високу конкуренцію нам буде дуже важко. Можливо в деяких випадках фортуна була на нашому боці, можливо психологічно окремі спортсмени не були впевнені у свої силах», - сказав він.

За його словами, кадрових змін не варто очікувати. Для більш детального аналізу потрібен час, зазначив він. «Фахівці, тренери, незалежні експерти мають зробити свої висновки і визначитися з тим, що далі робити і взагалі в якому напрямку і яким чином має розвиватись український спорт», - сказав він.

Він наголосив на низці негативних факторів у вітчизняному спорті: «Наші спортивні споруди знаходяться в дуже складному стані, у багатьох видах спорту взагалі немає інфраструктури, спортсмени часто готуються закордоном. Наприклад, чемпіонат України із санного спорту ми змушені проводити в Латвії. Особливо в зимових видах спорту у нас не вистачає талановитої молоді», - сказав він.

За його словами, ситуація в українському спорті «катастрофічна» і щоб піднімати спорт і досягати результатів, потрібна «революція у вітчизняному спорті». «Необхідно, щоб держава виділяла кошти і до цього долучились потужні вітчизняні бізнес-структури», - сказав він.