ua en ru

С.Соболєв: Влада допомагає олігархам ухилятися від сплати податків

Прем'єр-міністр України Микола Азаров відкрито виступив на захист офшорних зон та податкових ям. Так заступник голови фракції БЮТБ, прем'єр опозиційного уряду Сергій Соболєв прокоментував заяву М.Азарова про відмову влади від денонсації офшорних договорів із Кіпром.
«Ще не висохли чорнила на Податковому кодексі й досі лунають слова можновладців про приручення цим документом платників податків, а тим часом прем'єр-міністр публічно захищає ухиляння крупного бізнесу від оподаткування в обхід дії Податкового кодексу», - сказав С.Соболєв.
Він наголосив, що українська влада вкотре підтвердила, що є виразником інтересів олігархів і вирішує їх проблеми за рахунок бідних. «Навіть за оцінками урядовців, за минулий рік близько 50 млрд грн було виведено з держбюджету в офшорні зони на Кіпрі», - зазначив С.Соболєв.
«Парламентська фракція БЮТБ наполягатиме на голосуванні у Верховній Раді питання щодо денонсації офшорних договорів, щоб суспільство на цьому тесті переконалося, хто є хто в українській політиці», - резюмував він.