ua en ru

S&P слідом за зниженням рейтингу Іспанії почало знижувати рейтинги регіонів країни

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) слідом за зниженням рейтингу Іспанії почало знижувати довгострокові кредитні рейтинги іспанських провінцій. Під перегляд потрапили, зокрема, Андалусія - її рейтинг був знижений на один щабель, з BBB до позначки в BBB-, і Арагон, чий рейтинг також був знижений на один щабель, з BBB до BBB-. Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства.

Серед провінцій, чий рейтинг був знижений на два щаблі - з BBB до позначки BBB-, виявилися Канарські острови, Галісія і Мадрид. У випадку з Галісією і іспанської столицею їх короткострокові кредитні рейтинги були змінені з позначки A-2 до A-3.

Рейтинг Балераскіх островів був підтверджений на позначці BBB-.

Прогноз за всіма рейтингами виставлений "негативний".

У S&P зазначили, що причиною для пониження рейтингів провінцій стало пониження рейтингу всій Іспанії 10 жовтня ц.р. до позначки BBB-. Економічні характеристики іспанських провінцій свідчать про те, що їхній рейтинг не може перевищувати рейтинг Іспанії в цілому. При цьому в рейтинговому агентстві досить високо оцінюють можливості іспанського центрального уряду допомогти провінціям, в тому числі і за допомогою спеціального фонду FLA. S&P прогнозує, що провінції звернуться за коштами FLA в кінці 2012 р. або в 2013 рр. "Негативний" прогноз по всіх рейтингах пов'язаний з "негативним" прогнозом по рейтингу всього королівства.

Читайте також: S&P знизило кредитний рейтинг Іспанії до рівня BBB-, прогноз - "негативний"

Таким чином, рух рейтингів іспанських провінцій повністю залежить від ситуації з рейтингом всієї країни в цілому, наголошується в повідомленні S&P.