ua en ru

S&P знову підтвердило вищий кредитний рейтинг Франції і пояснило, чому поступили дані про його зниження

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знову підтвердило кредитний рейтинг Франції на найвищому рівні ААА зі стабільним прогнозами, передає радіостанція Europe1.
При цьому агентство пояснює, що дані про зниження французького рейтингу, які виникли раніше, "є технічною помилкою, пов'язаною з оцінкою банків", - йдеться в заяві агентства, яке приводять французькі ЗМІ.
У повідомленні агентства наголошується, що подібні помилки S&P допускало і раніше. Зараз керівництво агентства заявило, що вже прийняло екстрені заходи для не допущення подібних помилок надалі.
Напередодні S&P помилково розіслало своїм передплатникам повідомлення про зниження суверенного кредитного рейтингу Франції, що знаходиться на вищому рівні AAA. Після цього прибутковість 10-річних держоблігацій Франції підскочила на 28 базисних пунктів, хвиля розпродажів прокотилася по валютних, фондових і товарних ринках. Через пару годин агентство виправило свою помилку і підтвердило рейтинг Франції на максимально можливому рівні.
Після цього французька влада і Єврокомісія зажадали від регуляторів провести розслідування причин помилкового пониження французького рейтингу.