ua en ru

S&P: Залучення нових банківських кредитів не вплинуло на рейтинги Києва

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's оголосила про те, що нещодавнє залучення м. Києвом банківських кредитів на покриття різниці в тарифах на послуги теплопостачання не матиме негайної дії на рейтинги міста, повідомляється в релізі S&P.

"Незважаючи на те, що раніше ми оцінювали вірогідність нових запозичень м. Києва в 2010 р. як невисоку, умови на яких залучено банківські кредити (12-місячний пільговий період і рівномірний графік погашення) дозволяють припустити, що в найближчі 18 місяців нові зобов'язання не призведуть до зростання витрат бюджету на обслуговування і погашення боргу понад рівень, закладений у наш поточний прогноз", - сказано в повідомленні.

Базовий сценарій Standard & Poor's як і раніше ґрунтується на припущенні про те, що консолідація державної бюджетної політики, а також пряму участь центрального уряду в управлінні містом дозволять м. Києву пройти пік боргових виплат у 2011-2012 рр. Підтримку місту може бути надано шляхом збільшення об'єму міжбюджетних трансфертів із державного бюджету або скорочення перерахувань із міського бюджету до державного бюджету, а також можливого часткового рефінансування боргових зобов'язань.

Разом із тим кредитоспроможність м. Києва як і раніше залежить від наявності прозорого і реалістичного плану погашення боргових зобов'язань в рамках бюджету міста на 2011 р.

"У зв'язку з цим, ми не виключаємо можливості негативних рейтингових дій у випадку, якщо місто не зможе виробити такий план до початку 2011 р.", - сказано в повідомленні. Крім того, негативний вплив на рівень рейтингів можуть надати різке збільшення витрат міста на обслуговування і погашення боргу і (або) погіршення показників виконання бюджету.