ua en ru

S&P підвищило рейтинг Єгипту до B- зі "стабільним" прогнозом

Рейтингове агентство S&P підвищило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Арабської Республіки Єгипет в місцевій і іноземній валюті з " CCC+ до B-. Прогноз по рейтингу - "стабільний". Про це йдеться в матеріалах агентства.

Перегляд рейтингу у бік підвищення відображає, на думку аналітиків S&P, те, що влада Єгипту забезпечили достатню закордонне фінансування для задоволення короткострокових фіскальних потреб країни, а також потреб у зовнішньому фінансуванні. Фахівці агентства також очікують, що в середньостроковій перспективі підтримка Єгипту з боку кредиторів продовжиться. Саме за рахунок цієї допомоги влади республіки і будуть вирішувати як політичні, так і економічні проблеми країни.

З точки зору аналітиків, червневе заяву про те, що Кувейт, Саудівська Аравія і ОАЕ нададуть Єгипту кошти в розмірі 4 млрд, 5 млрд і 3 млрд дол. відповідно, також забезпечивши йому безпроцентні позики, нафту і нафтопродукти на суму 4,4% від ВВП на 2013 р., знижує ймовірність того, що країна зіткнеться з кризою платіжного балансу. З того моменту ОАЕ вже встигло погодити надання Єгипту підтримки у розмірі 1,1% від ВВП 2013 р. в рамках фінансування проекту з розвитку країни. Все це, на думку агентства, говорить про готовність Ради співробітництва арабських держав Перської затоки надавати Єгипту фінансову підтримку.