ua en ru

S&P підвищила довгостроковий кредитний рейтинг Одеси до "ССС+/uaBB", прогноз - "Негативний"

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's підвищила довгостроковий кредитний рейтинг емітента і рейтинг за національною шкалою міста Одеси з «ССС-» до «ССС +» і з «uaCCC-» до «uaBB» відповідно з огляду на те, що до кінця року місто своєчасно і в повному обсязі виконало свої боргові зобов'язання. Про це повідомляє прес-служба компанії.
"Прогноз "Негативний" відображає високі ризики рефінансування, яким піддається Одеса через невисокі результати виконання бюджету, дуже слабкі показникі ліквідності та зростання витрат на обслуговування і погашення боргу в 2012 р. до 20% поточних доходів, пов'язаною з необхідністю одноразової погашення частини, що залишилася, валютного банківського кредиту", - йдеться в повідомленні.
Для зміни прогнозу на "Стабільний", відзначає компанія, місту необхідно домогтися поліпшення своїх бюджетних показників, і тим самим забезпечити достатній резерв ліквідності, або ж виробити реалістичний і надійний план рефінансування боргу, що дозволить Одесі пройти пік боргових виплат в 2012 р.