ua en ru

S&P підвищило кредитний рейтинг Дніпропетровська з "B-" до "B", прогноз - "Стабільний"

Служба кредитних рейтингів Standard & poor's підвищила кредитний рейтинг Дніпропетровська з "B-" до "B" і рейтинг за національною шкалою з "uaBBB-" до "uaA-". Про це повідомляє прес-служба S&P.
Прогноз по рейтингу - "Стабільний".
"Рівень рейтингів Дніпропетровська відображає зважену політику міста відносно витрат на тлі підвищення доходів, підтримуваного, зокрема, перерахуваннями з боку центрального уряду, консервативним підходом до накопичення боргу і низькими в найближчі два-три роки витратами на обслуговування і погашення боргу", - говориться в повідомленні.
S&P підкреслив, що рейтинги відображають значну слабкість української системи суспільних фінансів, яка зумовлює низьку фінансову гнучкість і недостатню передбачуваність бюджетних показників Дніпропетровська, великий обсяг умовних зобов'язань, пов'язаних з міськими комунальними підприємствами, а також концентровану економіку міста.
"Вплив цих несприятливих факторів компенсується відсутністю або дуже низьким рівнем боргового навантаження міста в найближчі два-три роки, посиленням фінансової підтримки з боку центрального уряду і рівнем добробуту вище середнього по Україні", - вважають аналітики S&P.