ua en ru

S&P знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Греції відразу на три щаблі - до ССС

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Греції на три щаблі - з B до ССС. Про це повідомляє Reuters.

Короткостроковий рейтинг державних позик Греції S&P далі оцінює по категорії C. Прогноз експертів агентства відносно Греції залишається негативним. В найближчі 12-18 місяців вірогідне подальше зниження кредитного рейтингу цієї країни.

Аналітики вважають все більш вірогідним, що Афіни підуть на реструктуризацію заборгованості, яку рейтингові агентства розцінять як відмову повернення боргів. Так S&P обґрунтовує рішення знизити довгостроковий кредитний рейтинг Греції.

Нагадаємо, за останні місяці рейтингові агентства неодноразово знижували кредитний рейтинг Греції, все більше сумніваючись в платоспроможності Афін. S&P востаннє пішло на таку міру на початку травня, знизивши рейтинг цієї країни на два пункти.

Міністерство фінансів Греції скептично оцінило такий крок S&P. У його заяві говориться, що в своїй оцінці аналітики S&P не врахували того, що в даний час йдуть інтенсивні переговори з Міжнародним валютним фондом, а також всередині Євросоюзу про надання Греції нових кредитів.