ua en ru

S&P знизило довгострокові рейтинги України з В+ до В, прогноз "негативний"

Міжнародне рейтингове Standard & poor's знизила довгострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті з В+ до В. Прогноз залишається "негативним". Про це говориться в повідомленні S&P.

Крім того, агентство підтвердило короткострокові суверенні кредитні рейтинги України на рівні В і знизило рейтинг України за національною шкалою з uaA+ до uaA-.

Оцінка ризику переведення і конвертації валюти для українських несуверенних позичальників також знижена - до В, що відповідає довгостроковому рейтингу по зобов'язаннях в іноземній валюті. Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту 4, присвоєний випускам пріоритетних незабезпечених зобов'язань в іноземній валюті, залишається без змін, відображаючи наші очікування 30-50%-ного відшкодування боргу у випадку дефолту.

"Пониження рейтингів відображає нашу думку про те, що Україна буде зазнавати значних потреби в зовнішньому фінансуванні в 2013 р. і в наступний період, а також невизначені перспективи відносно забезпечення достатнього фінансування в іноземній валюті. Позитивний вплив на рейтинги України надають значні природні ресурси, щодо диверсифікована економіка і порівняно низький, але зростаючий рівень боргового навантаження уряду країни, - говориться в повідомленні. - З нашої точки зору, уряд може зіткнутися з більш високою вартістю запозичень і більш складними умовами залучення фінансування в порівнянні з минулим роком".

Читайте також: Moody's знизило рейтинг держоблігацій України з B2 до B3.