ua en ru

S&P знизила рейтинг "УкрЛендФармінг" до ССС+

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг української сільськогосподарської компанії "УкрЛендФармінг" за зобов'язаннями в іноземній валюті з В- до ССС+.

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг української сільськогосподарської компанії "УкрЛендФармінг" за зобов'язаннями в іноземній валюті з В- до ССС+. Про це повідомляє прес-служба кредитного агентства.

Одночасно S&P підтвердила довгостроковий рейтинг компанії за зобов'язаннями в національній валюті на рівні B-. Прогноз зміни рейтингів - "Негативний".

"Ми також знижуємо рейтинг випуску пріоритетних незабезпечених облігацій компанії з В- до ССС+. Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту по цих облігаціях залишається без змін - на рівні 4, що відображає наші очікування середнього (30-50%) відшкодування боргу в разі дефолту", - йдеться в повідомленні кредитного агентства.

У S&P вважають, що погіршення показників кредитоспроможності України зумовить підвищення ймовірності того, що уряд вимагатиме від компаній, які експортують товари, конвертувати виручку, отримувану в доларах США, що може негативно позначитися на здатності "Укрлендфармінг" обслуговувати та погашати боргові зобов'язання, номіновані в доларах США.

"Ми також вважаємо, що погіршення кредитоспроможності України та політична нестабільність можуть зумовити погіршення доступу до фінансових ринків для українських емітентів, тоді як зростання податків і несвоєчасне повернення сплачених сум ПДВ можуть зумовити скорочення оборотного капіталу та збільшення боргового навантаження", - наголошується в повідомленні.