ua en ru

S&P знизила рейтинг українського "Лемтрансу" до ССС+

S&P знизила рейтинг українського "Лемтрансу" до ССС+.

Служба кредитних рейтингів Standard & Рoor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг українського оператора вантажних залізничних перевезень ТОВ "Лемтранс" та його холдингової компанії Lemtrans Ltd. з В - до ССС+, погіршивши прогноз за рейтингом зі "стабільного" до "негативного", слідом за зниженням суверенних кредитних рейтингів України. Про це повідомляє прес-служба кредитного агентства.

"Ми вважаємо, що ТОВ "Лемтранс" як і раніше схильна до ризиків, пов'язаних з нестабільною економічною та політичною ситуацією в цій країні, і ризики продовжують чинити сильний вплив на кредитоспроможність компанії", - йдеться у звіті кредитного агентства.

На думку аналітиків S&P, прогноз "негативний" відображає аналогічний прогноз по суверенних рейтингах, а також ймовірність подальшого зниження рейтингів у разі, якщо політична нестабільність призведе до зниження здатності країни обслуговувати та погашати боргові зобов'язання.

"Лемтранс" - найбільша в Україні приватна транспортно-експедиторська компанія, що надає повний комплекс послуг з перевезення вантажів залізничним транспортом. Основними напрямками діяльності є: транспортно-експедиторське обслуговування внутрішніх та експортно-імпортних вантажних перевезень, ремонт рухомого складу, інформаційний супровід руху вантажів, а також організація декларування транзитних вантажів, які прямують через Україну.