ua en ru

S&P знизила довгостроковий кредитний рейтинг "Українських Аграрних Інвестицій" з В- до ССС

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг ТОВ "Українські Аграрні Інвестиції" (УАІ) з В- до ССС.

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг ТОВ "Українські Аграрні Інвестиції" (УАІ) з В- до ССС. Про це повідомляє прес-служба кредитного агентства.

"Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг українського виробника сільськогосподарської продукції ТОВ "Українські Аграрні Інвестиції" (УАІ) по зобов'язаннях в національній валюті з "В-" до "CCC". Одночасно ми підтвердили довгостроковий кредитний рейтинг компанії за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні "ССС". Прогноз зміни обох рейтингів - "Стабільний", - йдеться в повідомленні.

У S&P відзначили, що УАІ буде відчувати дефіцит ліквідності при погашенні всіх боргових зобов'язань УАІ в рівній мірі у разі суверенного дефолту, оскільки відношення "борг/EBITDA" в середньому становить майже 5х.

"Ми вважаємо, що УАІ схильна високому країновому ризику та ризику переказу і конвертації валюти, оскільки активи компанії розташовані на Україні (рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті: ССС + /Стабільний/С; рейтинг за зобов'язаннями в національній валюті: В-/Стабільний/В; рейтинг за національною шкалою: uaBB+)", - відзначили в службі.

Кредитне агентство не виключає підвищення кредитного рейтингу компанії в разі підвищення суверенного кредитного рейтингу України, якщо рівень операційних ризиків в Україні знизиться. Підвищення рейтингу буде також залежати від зниження відношення "борг/EBITDA" до рівня менш 5х в кінці року і значного підвищення показника EBITDA порівняно з низьким рівнем 2013 р.

"Ми можемо знизити рейтинги УАІ у разі пониження суверенних рейтингів України та нашої оцінки ризику переказу і конвертації валюти. Разом з тим це не обов'язково спричинить за собою зниження рейтингів УАІ, якщо компанія зможе продемонструвати стійкість до впливу ризиків, включаючи більш жорсткі обмеження на проведення валютних операцій", - підкреслили в S&P.

Нагадаємо, 21 липня 2014 р. S&P підвищило прогноз по рейтингу УАІ до "стабільного"