ua en ru

S&P помістило рейтинги TEPCO в список CreditWatch з можливістю зниження

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S & P) помістило довгостроковий корпоративний кредитний рейтинг японської Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) на рівні "AA-" в список CreditWatch з можливістю зниження. Про це йдеться в повідомленні агентства. Короткостроковий корпоративний рейтинг компанії на рівні A-1 + також поміщений в цей список з можливістю зниження, передає РБК.
Дані рейтингові дії зроблені агентством у зв'язку з частковою зупинкою операцій на АЕС "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2" після того як електростанція постраждала від потужного землетрусу 11 березня. Призупинення операцій на станціях ускладнить для компанії забезпечення стабільних поставок електроенергії, наголошується в матеріалах S&P.
Нагадаємо, що в останні дні ситуація на АЕС "Фукусіма-1" значно ускладнилося, що змусило багатьох експертів говорити про те, що вона "вийшла з-під контролю". Сьогодні відбулися вибухи на другому і четвертому реакторах електростанції, у зв'язку з чим рівні радіації в ряді префектур Японії перевищили допустимі норми у кілька разів. В результаті вибуху біля 6:10 ранку за місцевим часом на другому енергоблоці АЕС "Фукусіма-1" була пошкоджена оболонка реактора. У 11:53 за місцевим часом на четвертому реакторі АЕС "Фукусіма-1" стався вибух водню, якому передував пожежа.