ua en ru

S&P підтвердило рейтинги Китаю на рівні AA-, прогноз - "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) підтвердило довгострокові кредитні рейтинги в національній та іноземній валютах Китаю на рівні AA-. Прогноз по рейтингу - "стабільний", йдеться в опублікованому сьогодні повідомленні агентства.
S&P також підтвердило короткостроковий рейтинг КНР на рівні A-1+ зі "стабільним" прогнозом. За словами фахівців агентства, їх рішення відображає стабільний політичний профіль країни, а також перспективи економічного зростання. Серед ключових факторів аналітики також відзначили низький показник державного боргу.
"Стабільний" прогноз був підтверджений завдяки зазначеної експертами S&P здібності КНР перенести потенційні втрати в балансі з мінімальним збитком для своєї кредитної позиції. У той же час, як мовиться в повідомленні, рейтинг Китаю може бути підвищений у разі успіху структурних реформ, які можуть прискорити розвиток внутрішнього ринку і збільшити гнучкість обмінного курсу.
Нагадаємо, S&P підвищило довгострокові кредитні рейтинги Китаю з А+ до АА- в грудні 2010 р. Основною причиною став перегляд рейтинговим агентством оцінки ризиків макроекономічної і фінансової стабільності КНР в меншу сторону.