ua en ru

З початку 2014 р. обсяг депозитів у Криму скоротився на 41%, у Луганській та Донецькій обл. - на 21% та 19%, - НБУ

З початку 2014 р. обсяг депозитів у Автономній Республіці Крим скоротився на 41%, у Луганській та Донецькій областях - на 21% та 19% відповідно.

З початку 2014 р. обсяг депозитів у Автономній Республіці Крим скоротився на 41%, у Луганській та Донецькій областях - на 21% та 19% відповідно. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

"З початку року найгостріше проблема відпливу вкладів постала у регіонах з надмірно емоційним соціально-політичним фоном. Найбільший відплив спостерігався у східних областях та Автономній Республіці Крим. Так, станом на 29 квітня у АРК депозити скоротилися на 41%, у Луганській та Донецькій областях - на 21% та 19% відповідно", - йдеться в повідомленні.

Водночас, зазначають у Нацбанку, у більшості областей України з початку року динаміка відпливу вкладів була значно нижчою - на рівні 10-13%. Це такі області, як Волинська, Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Чернівецька, Львівська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернівецька.

Крім того, в Нацбанку повідомили, що в Донецькій, Луганській і Харківській областях у квітні 2014 р. обсяг коштів на депозитних рахунках вкладників продовжив зменшуватися - на 4,6%, 4,4% і 4% відповідно.

"Враховуючи суспільно-політичну нестабільність, складною ситуація на депозитному ринку залишається у східних областях країни, де триває відтік коштів з депозитних рахунків громадян: у Донецькій, Луганській та Харківській областях: -4,6%, -4,4% і -4,0% з початку квітня відповідно", - зазначили в НБУ.