ua en ru

У Донецькій, Луганській та Харківській обл. у квітні 2014 р. обсяг депозитів зменшився на 4-4,6%, - НБУ

У Донецькій, Луганській та Харківській областях у квітні 2014 р. обсяг коштів на депозитних рахунках вкладників продовжив зменшуватися - на 4,6%, 4,4% та 4% відповідно.

У Донецькій, Луганській та Харківській областях у квітні 2014 р. обсяг коштів на депозитних рахунках вкладників продовжив зменшуватися - на 4,6%, 4,4% та 4% відповідно. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

"З огляду на суспільно-політичну нестабільність складною ситуація на депозитному ринку залишається в східних областях країни, де триває відплив коштів з депозитних рахунків громадян: у Донецькій, Луганській та Харківських областях: -4,6%, -4,4% та -4,0% з початку квітня відповідно", - йдеться в повідомленні.

Загалом, зазначають в Нацбанку, після трьох місяців суттєвого емоційного напруження вкладників, у квітні поточного року ситуація щодо відпливу коштів з депозитних рахунків громадян стабілізувалася практично по всій Україні.

Так, з початку місяця станом на 29 квітня спостерігається приріст депозитів фізичних осіб у Вінницькій, Житомирській, Київській, Рівненській, Сумській, Херсонській та Хмельницькій областях (до 1,5% приросту).

У більшості регіонів України відплив коштів з депозитних рахунків громадян спостерігається в межах статистичної похибки. Значно скоротився темп відпливу вкладів у Закарпатській, Запорізькій, Миколаївській, Тернопільській областях (біля мінус 1,5%).