ua en ru

З початку 2011 р. в Україні було реалізовано 78% від запропонованої на продаж деревини - 2 млн куб. м

З початку 2011 р. в Україні було реалізовано 78% від запропонованої на продаж деревини - 2 млн куб. м. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сивець.

"Аналіз результатів аукціонів з продажу необробленої деревини заготівлі 2011 р. доводить, що Держлісагентство забезпечує виробничі потреби провідних деревообробних підприємств у повному обсязі. Про це свідчить хоча б той факт, що жодного разу на аукціонах не було реалізовано 100% представленої до продажу деревини. Так , протягом цього року на загальні аукціони було виставлено 2,621 млн. куб. метрів деревини. А викуплено 2,044 млн куб. м, тобто тільки 78% від загального обсягу виставленої на продаж заготовки ", - повідомив Сівець.

За його словами, експорт деревини в круглому вигляді налічує близько 27% від загального обсягу її заготовки. "У структурі експорту понад 50% - це дров'яна деревина твердолистяних порід для технологічних потреб, технологій переробки якої в Україні немає. Решта експорту - це переважно пиловник хвойних порід, переробити який наші деревообробники не в змозі через відсутність належного технічного потенціалу", - сказав голова Держлісагентства.