ua en ru

З ЄС в Україну можна постачати 25 млрд куб. м газу в рік на 100 дол. дешевше, ніж з РФ, - Яценюк

З Європейського Союзу в Україну можна постачати 25 млрд куб. м газу в рік на 100 дол. за тис. куб. м дешевше, ніж з Російської Федерації.

З Європейського Союзу в Україну можна постачати 25 млрд куб. м газу в рік на 100 дол. за тис. куб. м дешевше, ніж з Російської Федерації. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щойно відбулося засідання уряду спільно з широкою представницькою делегацією Європейської комісії. У нас було кілька робочих груп, які поставили на порядок денний виконання деяких ключових завдань у нашому двосторонньому співробітництві. Першим питанням була енергетика. З двох сторін доповіли уповноважені представники про те, які заходи будуть вжиті для диверсифікації поставок і для енергетичної незалежності Європейського союзу і України... Мова йде про диверсифікацію поставок з Європейського союзу. За нашими оцінками, технічно можливо постачати 25 млрд куб м газу, що на 100 доларів дешевше, ніж аналогічні поставки з Росії", - заявив Яценюк.

За його словами, в ході засідання також обговорювалися питання співпраці у сфері авіації.

"Спільний авіаційний простір і угода про це повинна бути підписана у найкоротші терміни",- зазначив Яценюк.

Також сторони обговорили спільну співпрацю у сфері антикорупційної діяльності. Крім того, обговорювалися питання макрофінансової допомоги Україні.