ua en ru

С.Льовочкін та І.Шувалов наголосили на ефективності діалогу між Президентами та урядами України та РФ

Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін та перший заступник голови уряду Російської Федерації Ігор Шувалов відзначили ефективності діалогу, який ведуть Президенти та уряди України та Росії. Про це заявили обидві сторони сьогодні під час зустрічі за дорученням Президента України, повідомляє прес-служба глави держави.

«Свідченням цього є, зокрема, зростання товарообігу між нашими державами. А товарообіг - це створення, в першу чергу, робочих місць, це зарплати, це можливість розвитку підприємств», - наголосив С.Льовочкін.

У ході зустрічі обговорювалися актуальні питання українсько-російського співробітництва у контексті проведення у квітні цього року восьмого засідання Комітету з питань економічного співробітництва як складової Українсько-Російської міждержавної комісії (УРМК).
Особлива увага приділялась подальшому розширенню економічної взаємодії, зокрема в транспортній, енергетичній, авіакосмічній галузях, у суднобудуванні.

Було проаналізовано стан реалізації вже досягнутих домовленостей щодо спільних інтеграційних проектів.
Відзначалась необхідність пошуку взаємоприйнятних шляхів усунення існуючих проблемних питань у торгівельній сфері, а також неухильного виконання сторонами рішень Президентів обох країн щодо спрощення формальностей та створення комфортних умов для перетинання українсько-російського державного кордону.

С.Льовочкін та І.Шувалов окремо наголосили на важливості належної підготовки до чергового п'ятого засідання УРМК, яке планується провести у першому півріччі 2011 р.

І.Шувалов також висловив задоволення розвитком двосторонньої співпраці, зокрема, у зв'язку зі збільшенням товарообігу між Україною та Росією.
На думку І.Шувалова, українсько-російське економічне співробітництво повинно бути «багатовекторним»: від сільського господарства до проблем глобальної безпеки.

«Оскільки проблеми глобальної продовольчої безпеки виходять на перше місце, стрімко дорожчають продукти харчування. І це відчувають не тільки держави СНД, але й країни ЄС, інші держави...», - зазначив І.Шувалов. За його словами, ці чинники спонукають Росію та Україну шукати нові можливості для кооперації на світовому продовольчому ринку.